Ελλάδα

Επιμένει η αντιπολίτευση στην παραίτηση Μενδώνη

23.02.2021 | 21:24 Eνσωμάτωση

Σκληρή κόντρα στην Βουλή προκάλεσε και σήμερα η παραίτηση της Λίνας Μενδώνη με την βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Σια Αναγνωστοπύλου να κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά σε υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής και να διερωτάται αν πραγματικά κάποιοι βουλευτές πιστευουν ότι στην κυβέρνηση γνώριζαν και παρ όλα αυτα διόρισαν τον Λιγνάδη.

Παρά τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, φαίνεται ότι ο χρόνος απλά κυλά αντίστροφα για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Η υπουργός Πολιτισμού βρίσκεται στριμωγμένη στα σκοινιά στο ρίνκ της κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση

«Αναφερθήκατε σε συγκάλυψη. Να μας πείτε τώρα ποια είναι η συγκάλυψη. Γνωρίζαμε ότι ο άνθρωπος είναι αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε;»

«Αντί να απολογηθεί η κυβέρνηση για την καθυστέρηση και τη συγκάλυψη επί 20 ημέρες ρίχνει λάσπη στους ανθρώπους που θα μπορούσε να καλέσει η κα Μενδώνη και να μιλήσουν».

Το Μαξίμου αντεπιτέθηκε στην Κουμουνδούρου και για την κατηγορία ότι ήταν καθυστερημένη η αντίδραση της υπουργου Πολιτισμού στην υπόθεση Λιγνάδη τονίζοντας πως μόλις υπήρξε καταγγελία αμέσως έγινε δεκτή η παραίτησή του όπως υπαγορεύει το κράτος δικαίου

«Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά, δεν πήγαμε στο δικαστήριο να ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις. Ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα επιβάλλε黨

«Επί τρεις εβδομάδες δια της σιωπής τους σηματοδοτούν έμπρακτη συγκάλυψη».

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη ζητούν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Όταν η ίδια η υπουργός λέει ότι εξαπατήθηκε από τη βαθιά υποκριτική ικανότητα του κ. Λιγνάδη, εγώ μπορώ να πω ότι δουλειά ενός υπουργού, γι’αυτό είναι υπουργός, είναι να μην εξαπατάται»

Αλλά υπάρχουν φωνές και από το κυβερνών κόμμα που επικρίνουν την υπουργό πολιτισμού

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική».

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι εξαρχής στόχος ήταν η Λίνα Μενδώνη

«Είναι ένας άνθρωπος που είναι στη μυλόπετρα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού και όπου στόχος είναι – γιατί είναι πολύ σημαντικοι παράγοντες αυτοί στην εξέλιξη της επιθέσεως – η κα Μενδώνη. Η υπόθεση Λιγνάδη είναι Μενδώνη».

Στη συντριπτική του πλειοψηφία ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητάει την παραίτησή της

«Ο Οιδίποδας όταν καταλαβαίνει ότι είναι εκείνος που φταίει για τα δεινά της πόλης βγάζει τα μάτια του, αυτοτιμωρείται».

Αντίθετα η ακαδημαϊκός Ελένη Αρβελέρ παίρνει σαφώς θέση υπέρ της κας Μενδώνη σημειώνοντας πως μιλάμε για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν γνωστές

«Πού λοιπόν στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτηση της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;»

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι χειρισμοί της Λίνας Μενδώνη έχουν ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στo κόκκινo…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/02/2021