Πολιτική

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στον χώρο του θεάτρου – «Πυρά» Μενδώνη κατά Λιγνάδη

19.02.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από ειδεχθείς και σκοτεινές ιστορίες «βγήκε στη σέντρα» από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Όπως είπε, «ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», ο οποίος την εξαπάτησε.

«Αφού λοιπόν δοκίμασα όλες τις “χαρές” είμαι έτοιμος να σας μιλήσω για ατιμωτικούς θανάτους και τιμωρίες. Φυσικά λυπάμαι τους δικούς μου, λυπάμαι τη μάνα μου, λυπάμαι τον αδερφό μου αλλά έχω το μέτωπό μου καθαρό, γιατί είμαι άρρωστος». 16 χρόνια μετά η Νέμεσις συναντά τον Δημήτρη Λιγνάδη για όσα περιέγραφε ίσως και για τον εαυτό του ως δόκτωρ Φάουστους σε έναν αυτοδημιόργητο μονόλο στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου.

Ένα μήνα μετά τους πρώτους ψηθήρους, την συγκλονιστική μαρτυρία του Ν.Σ και λίγες ώρες μετά τη δεύτερη μήνυση για βιασμό ανηλίκου που κατατέθηκε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού τον χαρακτήρισε “επικίνδυνο άνθρωπο».

«Υποκρινόταν παρά τις πιέσεις»

Η πρώτη καταγγελία βιασμού ήρθε στις 6 Φεβρουαρίου από τον Νίκο Σίγμα. Την προηγούμενη ημέρα ο Βασίλης κατέθετε στον εισαγγελέα ότι σε ηλικία 15 ετών έπεφτε θύμα βιασμού και σήμερα ένα ακόμη θύμα πήγε στον εισαγγελέα να καταγγείλει και εκείνος το δικό του βιασμό στην ηλικία των 14 ετών.

Η υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποκήρυξε και αποδοκίμασε τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά του επιτέθηκε λέγοντας ότι τον εξαπάτησε. Όπως τόνισε, πίεσε όπως είπε από την πρώτη στογμή τον διευθυντή ακόμη του Εθνικού Θεάτρου να της απαντήσει αν ήταν εκείνος πίσω από τις φήμες για βιασμούς εφήβων αγοριών, αλλά εκείνος έπαιξε όπως είπε καλό θέατρο και στην αληθινή ζωή.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες για τον Λιγνάδη τον πιέσαμε πολύ να μας πει αν είναι ο ίδιος πίσω από αυτές τις φήμες. Αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη» σημείωσε η κυρία Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη συμβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας για να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραγράφονται τέτοιες πράξεις προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αλλαγή του ποινικού κώδικα.

«Όχι μόνο να γυρίσουμε στο παρελθόν και να τιμωρήσει η δικαιοσύνη εκεί που αρμόζει περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι έχουμε το σωστό πλαίσιο ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τέτοια φαινόμενα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή έστρεψε τα πυρά κατά του ίδιου του πρωθυπορυγού χρεώνοντας ως προσωπική επιλογή του την τοποθέτηης του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο μονόλογος από το το 2005 του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μια διασκευή από την τελευταία ανοιχτή επιστολή του Κώστα Καρυωτάκη. «Πληρώνω για όσους όπως εγώ δεν είχαν κανένα ιδανικό στη ζωή τους, έμειναν πάντοτε έρμαια των δισταγμών τους και θεώρησαν την ύπαρξή τους παιχνίδι χωρίς νόημα» έλεγε τότε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/02/2021