Ελλάδα

Αγωγές πολιτών και δήμων για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση

19.02.2021 | 20:58 Eνσωμάτωση

Η «Μήδεια» υποχώρησε, τα προβλήματα παραμένουν, οι ευθύνες αιωρούνται ακόμα από υπηρεσία σε υπηρεσία. Οι πληγέντες έγιναν... μπαλάκι στο πιγκ πογκ που παίζουν οι υπηρεσίες. 

Αγωγές με μάρτυρες κατηγορίας του πολίτες

Δήμαρχοι και κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, απειλούν με αγωγές εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ.

«Φυσικά θα κάνουμε αγωγή. Δεν μπορεί ακόμα να υπάρχουν ακόμα να υπάρχουν σπίτια στην Αγία Παρασκευή που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί. Είναι υποχρέωση του ΔΕΔΔΗΕ που εισπράττει τα χρήματα των καταναλωτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Η νομική υπηρεσία του δήμου Αγίας Παρασκευής συντάσσει, σύμφωνα με τον δήμαρχο, την αγωγή, στην οποία ως μάρτυρες για να την υποστηρίξουν θα κληθούν όλοι οι δημότες που είχαν την ατυχία να μείνουν χωρίς ρεύμα σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με τη σειρά του, ανακοινώνει ότι δεν θα χρεώσει στους καταναλωτές που έμειναν χωρίς ρεύμα, το τέλος δικτύου διανομής, το οποία ισοδυναμεί με το 10% της συνολικής χρέωσης σε έναν λογαριασμό ρεύματος.

Η «Μήδεια» πέρασε σαν λαίλαπα από τα βόρεια προάστεια της Αττικής, βυθίζοντας στο χιόνι τον δαίδαλο της γραφειοκρατίας και την αδιαφορία κρατικών λειτουργών. Όμως η αργή των κατοίκων, δεν θα λιώσει σύντομα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/02/2021