Ελλάδα

Λιγοστεύουν δραματικά οι διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ της Αττικής

17.02.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πλέον τα νοσοκομεία της Αττικής με την πληρότητα στις εντατικές να αγγίζει πλέον το 85%. Στα νοσοκομεία έχει αρχίσει ήδη αγώνας δρόμου για τη δημιουργία νέων κλινών, ενώ οι εισαγωγές αυξάνονται διαρκώς. Στην ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την Αττική ήρθαν να προστεθούν και τα προειδοποιητικά σημάδια για τη Θεσσαλονίκη, όπου τα λύματα έδειξαν αύξηση του ιικού φορτίου κατά 70%. Στο μέτωπο του εμβολιασμού σήμερα δημιουργήθηκαν ουρές και συνωστισμός στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Η μάχη για ένα κρεβάτι στις εντατικές της Αττικής έχει ξεκινήσει. Ελάχιστες ήταν οι ελεύθερες κλινες στο λεκανοπέδιο το πρωί και οι αρμόδιες αρχές έδωσαν εντολή για δημιουργία νέων.

Σε έγγραφό της η 2η ΥΠΕ ζήτησε από τις διοικήσεις σε Αττικόν και Θριάσιο να δημιουργήσουν μέσα σε μια μέρα 15 νέα κρεβάτια, τα οποία προστέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο σύστημα.

Στο Σωτηρία είναι κενά 4 από τα 84 κρεβάτια. 34 ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με 10 διαθέσιμες. Στο Αττικόν υπάρχουν 7 κενά επί συνόλου 23ων, μόλις ένα στο ΚΑΤ. Σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία οι μονάδες έχουν γεμίσει.

Μέσα σε 24 ώρες έγιναν 211 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας με τις περισσότερες και πάλι στην Αττική.

Τούτων δοθέντων η παράταση του lockdown μοιάζει μονόδρομος….

Οι διασωληνωμένοι σήμερα έφτασαν τους 313 και καταγράφηκαν 755 νέα κρούσματα. 231 μολύνσεις έδωσε οι Αττική και 125 η Θεσσαλονίκη, ενώ 13 ασθενείς κατέληξαν. Η συμπρωτεύουσα βρίσκεται και πάλι στο μικροσκόπιο των ειδικών καθώς το ιικό φορτίο αυξήθηκε επικίνδυνα κατά 70%, σύμφωνα με την ανάλυση των λυμάτων.

Ουρές και συνωστισμός στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Οι πύλες στα εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική άνοιξαν στις 12. Στο Μαρούσι πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν ακόμη και 2 ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Μικροπροβλήματα και στη Θεσσαλονίκη καθώς σε εμβολιαστικό κέντρο μια ένδειξη για πρόβλημα στη θερμοκρασία των εμβολίων ανέβαλε δεκάδες εμβολιασμούς.

Όσοι έχασαν το ραντεβού τους θα ενημερωθούν άμεσα για την αναπλήρωσή του. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχασαν την δεύτερη δόση. Κάποιοι πάντως πήραν ήδη μήνυμα για νέο ραντεβού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/02/2021