Ελλάδα

Έβαλαν τα τρόφιμα στο χιόνι για να μην χαλάσουν

17.02.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Από τις πρώτες στιγμές του περάσματος αυτού του φονικού χιονιά εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους χωρίς ρευμα, νερό και τηλέφωνο βρίσκονται και οι κάτοικοι των Αφιδνών. Κάτοικοι αναγκάστηκαν να συντηρήσουν ενέσιμα φάρμακα σε ψυγειάκα που γέμισαν με χιόνι ενώ δύσκολες ώρες πέρασαν αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς.

-Σοφία η κουζίνα χωρίς ρεύμα
-Χωρίς τίποτα, φαίνεται κιόλας. Δεν έχουμε τίποτα. Όλα έχουν αρχίζει να μυρίζουν.
Όλα είναι για πέταμα.

Τα σπίτια εδώ στις Αφίδνες έχουν βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι. Πολλοί κάτοικοι βγάζουν τα τρόφιμα στο χιόνι προκειμένου να μην χαλάσουν. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι έχουν μικρά παιδιά και όσοι έχουν προβλήματα υγείας. Τρέμουν μην έρθει η νύχτα και το πρόβλημα δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

-Τι τρώτε από χθες στις έξι το πρωί που δεν έχετε ρεύμα;
-Ψωμί, γάλα και τυρί του τοστ που έχουμε βγάλει έξω στο χιόνι για να μη λιώσει.Υπάρχουν άνθρωποι με μωρά, έγκυες, άνθρωποι που χρειάζονται οξυγόνο. Η κατάσταση είναι άθλια.

Ακόμα και τα φάρμακα τους οι κάτοικοι της περιοχής τα βάζουν σε ψυγειάκι του κάμπινγκ.

Στη περιοχή υπάρχουν άρρωστοι, που χρειάζονται να κάνουν αιμοκάθαρση και άλλες σοβαρές θεραπείες, οι οποίοι δεν μπορούν να δεχθούν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Όλα τα στενά δρομάκια που οδηγούν προς τη λεωφόρο Αφιδνών είναι εδώ και 38 ώρες χωρίς ρεύμα. Στα προβλήματα των κατοίκων έρχεται να προστεθεί και αυτή η τεράστια κατηφόρα, το χιόνι λιώνει και η ολισθηρότητα είναι επικίνδυνη.

Άνδρες της πολιτικής προστασίας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών κόβουν δέντρα και πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Κλειστός λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης παραμένει ο δρόμος που οδηγεί από τις Αφιδνες προς την Ιπποκράτειο πολιτεία.

Κάτοικοι, άλλων νομών επιχείρησαν μάλιστα με τον κωδικό 6 τις προηγούμενες ημέρες να κατευθυνθούν προς την Ιπποκράτειο πολιτεία για να χαρούν το χιόνι ωστόσο τους σταμάτησαν τα μπλόκα της αστυνομίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/02/2021