Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού

16.02.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός συνέστησε να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς και ο ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση όπου έχει διακοπεί.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και που υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Έγινε αποτίμηση και σχεδιασμός για τις επόμενες ώρες που θα κρατήσει η κακοκαιρία η οποία, όπως ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επηρεάζει την Αττική και την Εύβοια και μέχρι αύριο το απόγευμα θα επηρεάσει την Κρήτη.

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην Αττική με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο που φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική μέχρι αύριο το πρωί, επηρεάζει ήδη την Εύβοια, και θα επηρεάζει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη. Συνιστούμε προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγουμε όλες τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα ειδικά στην Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα υπάρχει ενημέρωση για το που υπάρχουν οι βλάβες. Νομίζω ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή, για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο., και το παρακολουθούμε. Οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι δεν θα χαθεί καμία δόση εμβολίου και θα αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε δυσκολία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/02/2021