Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Αχαΐα – Σε συναγερμό η Πάτρα

11.02.2021 | 18:04

Το γκρίζο του ουρανού στην Πάτρα αντικατοπτρίζει από νωρίς το πρωί το κλίμα, την ψυχολογία κι τη διάθεση των περισσότερων κατοίκων.

Η αγορά παγώνει καθημερινά όλο και περισσότερο, οι ουρές για ένα rapid test συνεχίζονται και τα νέα στοιχεία από τα νοσοκομεία της πόλης δείχνουν το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα καλπάζουν. Από τα 88 που καταγράφηκαν στις 11 Ιανουαρίου, στις αρχές της εβδομάδας εκτοξεύτηκαν στα 427 και χθες εκτινάχθηκαν εκ νέου στα 650, με τις κλινικές Covid-19 να γεμίζουν και να επεκτείνονται με νέες κλίνες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αχαΐα εντοπίζεται στην Πάτρα, κάτι που αποτυπώθηκε και χθες από την ανάλυση των νέων κρουσμάτων.

Τα σχολεία στην πόλη έχουν ήδη κλείσει, όμως στον υπόλοιπο νομό παραμένουν ανοιχτά, με τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται ολικό lockdown στα πρότυπα της Αττικής και όλα δείχνουν πως αυτό δε θα αργήσει να ανακοινωθεί.

Οι πιέσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και σε αυτό του Αγίου Ανδρέα συνεχίζονται. Στο Ρίο, οι ασθενείς στην κλινική Covid-19 αυξήθηκαν κατά 5 από χθες, με τους 6 διασωληνωμένους ασθενείς να συνεχίζουν τη δική τους μεγάλη μάχη επιβίωσης.

Τα στοιχεία προκαλούν ανασφάλεια και οδηγούν καθημερινά εκατοντάδες άτομα στα σημεία που γίνονται rapid test.

Εξαίρεση στη μουδιασμένη κίνηση στην πόλη αποτελούν οι φοιτητές που το μεσημέρι διαδήλωσαν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Πάτρα και Αχαΐα συνεχίζουν να σιγοβράζουν στον κορωνοϊό και να πιέζουν καθημερινά όλο και περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον Τάσο Γιακουμή, διευθυντή κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/02/2021

Ελλάδα