Υγεία

Κορωνοϊός: Ισχυρές οι πιέσεις στα νοσοκομεία – Αυξάνονται νοσηλευόμενοι & διασωληνωμένοι

09.02.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Ισχυρότατες είναι ήδη οι πιέσεις που ασκούνται στα νοσοκομεία της χώρας, με τον ιό να τρέχει γρηγορότερα και από τις προβλέψεις των ειδικών.

«Έκρηξη» νέων εισαγωγών, αύξηση διασωληνωμένων, διασπορά των μεταλλάξεων. Η πανδημία κορωνοϊού είναι εδώ, πιέζοντας τα νοσοκομεία που ουσιαστικά δεν είχαν το χρονικό περιθώριο να αποσυμπιεστούν για να προετοιμαστούν για τη δυναμική του τρίτου κύματος.

Ο κορωνοϊός «τρέχει» με αστραπιαίους ρυθμούς, φέρνοντας και πάλι το σύστημα υγείας στα όριά του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι νοσηλευόμενοι από 1.594, «σκαρφάλωσαν» στους 1.899, μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις εντατικές ξεπέρασαν ήδη τους 300. Περισσότεροι από 1.400 νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους.

Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται με σταθερό ρυθμό κάθε μέρα: 231 στις 6 Φεβρουαρίου, 245 στις 7, 260 στις 8 του μήνα και σήμερα έφτασαν τους 277.

Η δυναμική του τρίτου κύματος τρομάζει τους ειδικούς. Η βρετανική μετάλλαξη που τείνει να επικρατήσει στη χώρα, αυξάνει κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου.

Μέσα σε έναν μήνα έχουν ταυτοποιηθεί 412 δείγματα θετικά στην βρετανική μετάλλαξη και 6 θετικά στην μετάλλαξη της νοτίου Αφρικής.

Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι θα μεσολαβήσουν 3 δύσκολοι μήνες μέχρι να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021