Πολιτική

Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη σε εκδότη για ψευδείς ειδήσεις

09.02.2021 | 21:33 Eνσωμάτωση

Εξώδικο στον εκδότη της εφημερίδας «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ» απέστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, απαιτώντας απολογία για την «γκάφα» που υπέπεσε.

Ανάρτηση σε αιγυπτιακή ιστοσελίδα και μάλιστα ως έκτακτη είδηση, είδε ως αφορμή ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» για να δώσει συνέχεια στην κριτική που ασκείται στον πρωθυπουργό για την παραβίαση των μέτρων του κορωνοϊού.

Το δημοσίευμα που επικαλείται ο κ. Βαξεβάνης έχει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου και αναφέρεται σε επίσκεψη της συζύγου του Έλληνα πρωθυπουργού τη Δευτέρα στο Μεγάλο μουσείο της Αιγύπτου.

Ωστόσο, η επίσκεψη αυτή δεν έγινε τώρα αλλά στις 9 Οκτωβρίου του 2019.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε εξώδικο στον Κώστα Βαξεβάνη προειδοποιώντας τον και με αγωγή αν δε ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Η επίσκεψη στο Κάιρο είχε πραγματοποιηθεί το 2019 στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης για την 7η Τριμερή Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, με το Μέγαρο Μαξίμου να εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της Κουμουνδούρου μετά την γκάφα του εκδότη του «Ντοκουμέντο».

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, για να απαντήσεις στις έντονες επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το γεύμα της Ικαρίας κάνει λόγο για γεύμα Τσίπρα σε ταβέρνα της Πάτρας παρουσία 30 ατόμων.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ωστόσο διαψεύδει τον κ. Ρωμανό σημειώνοντας ότι δεν έγινε κανένα γεύμα και ότι στη σύσκεψη με τους εστιάτορες ήταν ο κ. Τσίπρας, οι δυο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και 8 καταστηματάρχες της περιοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στην Πάτρα πριν από έναν μήνα στο πλαίσιο περιοδειών του ανά την Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021