Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ένα στα οκτώ κρούσματα είναι κάτω των 17 ετών

09.02.2021 | 21:00 Eνσωμάτωση

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που κλείδωσαν το lockdown στην Αττική είναι και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές καθώς 1 στα 8 κρούσματα των τελευταίων ημερών εντοπίστηκε σε ηλικίες κάτω των 17 ετών. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον σε 400 σχολεία.

Συναγερμός για τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά που έφθασαν τις τελευταίες 4 εβδομάδες στα 2000 με τα μισά να έχουν εντοπιστεί μόνο μέσα στον Φεβρουάριο.

Μια στις 8 μολύνσεις εντοπίζεται πλέον σε παιδιά έως 17 ετών. Τα κρούσματα στην ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί κατά 11% ενώ την ιδιά ώρα μελέτες δείχνουν πως η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται ευκολότερα μεταξύ των παιδιών.

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε περίπου 400 σχολεία μετά την επανεκκίνηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Ιανουάριου και μετά την πρόσφατη μερική επανεκκίνηση της δευτεροβάθμιας.

Αγωνία για την επόμενη μέρα στα σχολεία .Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το έχουν περάσει οι μαθητές μπροστά στους υπολογιστές. Όσοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές όπως η Αφροδίτη Μάθιου που έχει θέσει στόχο την ιατρική το λιγότερο που περιμένουν είναι σταθερότητα στο πρόγραμμα τους χωρίς αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής.

Η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για όλα τα σχολεία στην Αττική ήταν πλέον μονόδρομος για να μπει φρένο στον εφιάλτη της διασποράς του κορωνοϊού σε παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021