Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τρομάζει η διασπορά των μεταλλάξεων στην Ελλάδα

08.02.2021 | 19:53

Μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων που συνδέονται με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

«Πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν τα όλα και αυξανόμενα δείγματα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας. Μόνο χθες, εντοπίστηκαν 114 στην Αττική, 10 στη Θεσσαλονίκη, 16 σε Κοζάνη και Λασίθι, 9 στο Ηράκλειο και 1 στα Ιωάννινα.

Η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που κυριαρχεί, ωστόσο στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς έχουν εντοπιστεί συνολικά 6 δείγματα με αυτή της νοτίου Αφρικής.

Τρομάζουν οι μεταλλάξεις

Το βρετανικό στέλεχος φαίνεται ότι κυκλοφορεί πλέον στην κοινότητα, ενώ η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής είναι ακόμη πιο μεταδοτική.
Οι ειδικοί μελετούν τα στοιχεία για να δουν αν τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία οφείλονται στην βρετανική μετάλλαξη, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα υπάρχει διπλασιασμός των μολύνσεων στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του μήνα το 10% των κρουσμάτων αντιστοιχούσε στις ηλικίες 0 – 17 ετών, ενώ μια εβδομάδα αργότερα τα περιστατικά διπλασιάστηκαν.

Αγωνία στην Καλλιθέα

Περισσότερα από 65 κρούσματα έδωσαν οι ιχνηλατήσεις, μετά τα πρώτα κρούσματα στο πρότυπο νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα. Αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 170 τεστ, ενώ κλειστά έμειναν δυο σχολεία της περιοχής.

Τα παιδιά είναι όλα ασυμπωματικά, ενώ πολλοί γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Αύριο στην Καλλιθέα για γίνουν τεστ από τον ΕΟΔΥ για να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς στις γειτονιές του δήμου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/02/2021

Ελλάδα