Ελλάδα

Κιμούλης: Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες – «Κόπηκε» από σειρά της ΕΡΤ πασίγνωστος ηθοποιός

08.02.2021 | 20:57

Mετά τις καταγγελίες ηθοποιών σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας, το Φεστιβάλ Αθηνών προχώρησε σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό αντικαθιστώντας τον Γιώργο Κιμούλη από την παράσταση «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» που θα ανέβει το καλοκαίρι στο θέατρο της Επιδαύρου.

Στην ανακοίνωσή του Φεστιβάλ αναφέρει πως «είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση ‘Φιλοκτήτης’, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

Ωστόσο, «υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Παρελθόν από τη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» της ΕΡΤ αποτελεί γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μετά το μπαράζ καταγγελιών εναντίον του για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

«Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημόσια τηλεόραση.

Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά στις προσωπικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρέμβει με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ωστόσο, η Σοφία Μπεκατώρου στην πολύωρη κατάθεσή της είχε κατονομάσει ακόμα τρεις αθλήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/02/2021

Ελλάδα