Ελλάδα

Τσουχτερά πρόστιμα για «πηγαδάκια» σε καταστήματα εστίασης

02.02.2021 | 21:06 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ έρχονται από σήμερα, όσοι πολίτες παραμένουν έξω ή μέσα σε κατάστημα εστίασης, με τον καφέ ή το ποτό στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος στην πρακτική που είχε επικρατήσει όλο το τελευταίο διάστημα με πολλούς που συνωστίζονταν έξω από μαγαζιά ανά παρέες. Το πρόστιμο για την επιχείρηση φτάνει 3 χιλιάδες ευρώ.

Εικόνες σαν και αυτή το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου οδήγησαν στην αυστηροποίηση των μέτρων… έτσι από σήμερα η κατανάλωση αλκοόλ, καφέ ή τροφίμων στα πεζούλια και τα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται …. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να περιμένουν στη σειρά για την παραλαβή της παραγγελίας τους δεν θα μπορούν όμως να καταναλώσουν το προϊόν εντός καταστήματος ή έξω από αυτό.

Όπως λένε οι επιχειρηματίες μπορούν να ελέγξουν οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο κατάστημα τους, ωστόσο αναφέρουν πως δεν είναι ο ρόλος τους να ελέγχουν τους πελάτες στο πεζοδρόμιο.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου… σε καφέ μπαρ και ψησταριές…

Όπως λέει το Υπουργείο Ανάπτυξης η απαγόρευση ίσχυε από την αρχή της καραντίνας.. τωρα όμως, ήρθε να προστεθεί και το πρόστιμο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021