Υγεία

Παγώνη: Να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός, καθώς καλύπτει και τις μεταλλάξεις

02.02.2021 | 21:34 Eνσωμάτωση

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και στο ενδεχόμενο λήψης νέων -και πιο αυστηρών- μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού μίλησε στο MEGA η Ματίνα Παγώνη.

«Περνάμε δύσκολες ημέρες και θα περάσουμε ακόμα δυσκολότερες» σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων και την Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ τόνισε πως «φαίνεται πως μπαίνουμε ήδη σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας».

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση και τις παραμέτρους που πρέπει: τον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και τον αριθμό των νοσηλευομένων σε μονάδες Covid» υπογράμμισε η κυρία Παγώνη, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει τα τεστ να είναι αυξημένα, καθώς θα πρέπει να εντοπίζονται τα ασυμπτωματικά κρούσματα που μεταδίδουν τον ιό.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, που προβληματίζουν ήδη τους ειδικούς, αλλά και στα εμβόλια κατά του ιού. «Τις μεταλλάξεις τις γνωρίζουμε, πάντα υπήρχαν στους ιούς και στους κορωνοϊούς. Αυτές οι μεταλλάξεις, ιδιαίτερα της Ν. Αφρικής και η νέα της Μεγάλης Βρετανίας είναι πιο μεταδοτικές και χρειάζεται ο οργανισμός περισσότερα αντισώματα για τις καταπολεμήσει» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna φαίνεται ότι τις καλύπτουν».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της Ρωσίας, το Sputnik-V, σημειώνοντας πως οι ειδικοί δεν είχαν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα στοιχεία της γ’ φάσης για να εκτιμήσουν την αποδοτικότητά του και τις προϋποθέσεις του.

«Θα προχωρήσουμε με τα μέτρα και στόχος μας είναι στο τέλος του Ιουνίου να έχουμε επιτύχει τουλάχιστον το 60% των εμβολιασμών για να υπάρχει ανοσία» πρόσθεσε για τα επόμενα βήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021