Κόσμος

Ρωσία: 92% αποτελεσματικό το Sputnik-V

02.02.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Νέα δεδομένα στον πόλεμο των εμβολίων και στη μάχη κατά του κορωνοϊού δημιουργεί κλινική έρευνα για το ρωσικό εμβόλιο SputnikV.

Τα αποτελέσματα της μεγάλης κλινικής δοκιμής σε 20.000 άτομα δημοσιεύθηκαν στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση Lancet και συνοδεύονται από δηλώσεις επιστημόνων που ήταν αρχικά επιφυλακτικοί απέναντι στο ρωσικό εμβόλιο, αλλά τώρα χαιρετίζουν το αποτέλεσμα: 92% για την ακρίβεια 91,6%.

Το Sputnik V είναι παρόμοιας τεχνολογίας με εκείνο της Astra Zeneca, είναι 2 δόσεων που γίνονται με διαφορά 3 εβδομάδων και διατηρείται σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Η ρωσική εταιρεία λέει ότι μπορεί να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύριο δόσεις εφέτος, δηλαδή να εξασφαλίσει εμβολιασμό για 700 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι Ρώσοι καταθέτουν στοιχεία των δοκιμών τους στην αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, αναμένοντας έγκριση και του δικού τους εμβολίου, ενώ παραγγελία έχει κάνει ήδη η Ουγγαρία.

Γαλλία: «Έκοψε» το εμβόλιο της AstraZeneca

Το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας της Γαλλίας ακολουθώντας τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία, έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το εμβόλιο της Οξφόρδης/Astra Zeneca για τους άνω των 65 ετών. Ελπίζουμε ότι θα δοθούν στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ο γαλλικός φορέας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021