Ελλάδα

Σεξισμός & σεξουαλική παρενόχληση: Το μήνυμα από γυναίκες του αθλητισμού και της πολιτικής σε όλες τις γυναίκες

27.01.2021 | 01:10 Eνσωμάτωση

Στους γονείς που σκέφτονται να μην αφήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, μετά και τα όσα έχουν έρθει στο φως τον τελευταίο καιρό για το χώρο, απευθύνθηκε η Έρρικα Πρεζεράκου, πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Stories, με θέμα τον σεξισμό και τη σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση.

«Φυσικά και τα παιδιά όλα να κάνουν αθλητισμό. Αυτό που χρειάζεται είναι να φύγει οτιδήποτε δεν είναι σε ισορροπία και αρμονία. Και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται όλοι να αναλάβουμε», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Αν υπάρχει ένα υγιές κομμάτι σε αυτή την κοινωνία, είναι ο αθλητισμός. Και πρέπει να τον προστατεύσουμε όλοι. Φυσικά να πηγαίνουν τα παιδιά τους οι γονείς, να μην ενοχοποιήσουν τα αθλήματα. Ζούμε σε μία κοινωνία με παγιωμένες απόψεις, ότι είμαστε το κατώτερο φύλο, ότι υπάρχει εξουσία του αρσενικού. Είναι δύσκολο να αλλάξει αυτό. Θέλει πολύ δουλειά. Αν μπορεί να αλλάξει αυτό θα γίνει από τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά μας είναι τα αυριανά θύματα ή οι αυριανοί θήτες», είπε από την πλευρά της η Μάνια Μπικώφ, πρώην διεθνής πολίστρια.

Μαζί με τις δύο αθλήτριες, οι γυναίκες της πολιτικής στέλνουν μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνες.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 27/01/2021