Ελλάδα

Σεξισμός στη Βουλή: Οι γυναίκες της πολιτικής μιλούν για όσα έχουν βιώσει

27.01.2021 | 00:57 Eνσωμάτωση

Ένα επεισόδιο στη Βουλή, ήταν αρκετό για να θεωρηθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον σεξιστής, όταν αποκάλεσε βουλευτή του αντιπολιτευόμενου κόμματος «αγαπητή», καλώντας την να ηρεμίσει.

Οι γυναίκες της πολιτικής στην Ελλάδα μιλούν στο MEGA Stories για τον σεξισμό που έχουν βιώσει στο χώρο τους.

«Φαντάζεστε να είχε συμβεί κάτι τέτοιο στο ελληνικό κοινοβούλιο; Νομίζω θα είχαμε αντιδράσει όλες», είπε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

«Έχουν ακουστεί απίστευτα πράγματα μέσα στη Βουλή, από το φοράω παντελόνια μέχρι τις καλτσοδέτες, διάφορα τέτοια. Αυτό που θα λέγαμε όλες, είναι ότι είμαστε σε ένα μικροσκόπιο για το πώς ντυνόμαστε και πώς φερόμαστε και οι άντρες συνάδελφοι ακολουθούν το στερεότυπο, δυστυχώς», είπε η Πέτη Πέρκα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν σηκώνομαι να μιλήσω από το βήμα της Βουλής, βλέπω συναδέλφους που σχολιάζουν, και σίγουρα όχι όσα λέω», είπε η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Όταν υποστείς επίθεση που θα μαθευτεί το στίγμα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ μεγαλύτερο. Υπάρχει στίγμα, υπάρχουν ποινές, κάτι που στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν συμβαίνει. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο», είπε η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ..

«Στα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, ως υποψήφια βουλευτής, ήμουν 27-28 χρονών και γυρνούσα στα χωριά στη Μεσσηνία. Με έβλεπαν όλοι σαν ένα παράξενο πουλί, ότι τι ήρθε να μας πει το κοριτσάκι. Ήταν μια αμφισβήτηση. Οι γυναίκες αμφισβητούμαστε», είπε η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Η καλύτερη άμυνα είναι το να μιλάς. Να λες ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό, και να ζητάς να μην σε υποτιμούν», είπε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην κανονική φωτογραφία φοράω το σακάκι μου και το πουκάμισό μου, και είμαι στο βήμα της Βουλής. Αφαίρεσαν το πουκάμισό μου με μοντάζ, και έβαλαν ένα μπούστο από εμφάνισή μου σε νυχτερινό μαγαζί πριν χρόνια. Η λεζάντα έλεγε “άλλη μία χυδαία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Από το σκυλάδικο στη Βουλή το τσουλί”. Στείλαμε εξώδικο, κατέβασαν τη φωτογραφία και ζήτησαν συγνώμη. Ο Γρηγόρης ο Ψαριανός επέλεξε να πάρει τη φωτογραφία αυτή και να κάνει αναρτήσεις λέγοντας “πάμε πα-Ραλλία”. Του είπαμε να ζητήσει συγνώμη, δεν το έκανε, και προχωρήσαμε σε αγωγή», είπε η Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 27/01/2021