Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τις μεταλλάξεις – Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας

22.01.2021 | 13:05

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με καθηγητές και ειδικούς στο υπουργείο Υγείας σήμερα στη 13:30.

Η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Προβληματίζουν τα ύποπτα δείγματα μετάλλαξης του ιού στην Κρήτη – Ανησυχία για διασπορά

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν τα δύο «ορφανά» μεταλλαγμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Αττική, σε περιοχή του δήμου Αθηναίων, και στην Κρήτη.

Η προσοχή των ειδικών μάλιστα στρέφεται στην Κρήτη μετά τον εντοπισμό του νέου στελέχους του κορωνοϊού σε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν ανιχνευθεί 14 ύποπτα δείγματα για μετάλλαξη του ιού από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα δείγματα έχουν σταλεί στο ΙΙΒΕΑΑ της Αθήνας (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών) και αναμένονται έως τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για το αν τελικά σχετίζονται με νέο στέλεχος του ιού.

Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου τα σχολεία

Σε αυτό το κλίμα, ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα μετά από εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Ελλάδα