Κόσμος

Νότια Κορέα: Καταδίκη προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση χρυσής Ολυμπιονίκη

22.01.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Σε φυλάκιση δέκα ετών καταδικάστηκε ένας προπονητής στη Νότια Κορέα για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας από τις πιο γνωστές αθλήτριες της χώρας.

Το κίνημα «MeToo» εξαπλώνεται και στη Νότια Κορέα.

Μετά τις καταγγελίες από την χρυσή Ολυμπιονίκη παγοδρομίας Σιμ Σουκ Χι, ο πρώην προπονητής της καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση.

Η 23χρονη σήμερα αθλήτρια, που έχει φέρει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια στη Σεούλ, υπέβαλε επίσημη καταγγελία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση τον Ιανουάριο του 2019.

Η Σιμ κατηγορεί τον Τσο-Τζάε Μπέομ ότι τη βίαζε και την κακοποιούσε σεξουαλικά, επανειλημμένα από το 2014, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια γυμνασίου.

Οι προηγούμενες καταγγελίες της είχαν πέσει στο κενό. Ο δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι προσπαθούσε να την κάνει να «πειθαρχήσει».

Χθες, το δικαστήριο εκτός από την ποινή φυλάκισης, του επέβαλε σεμινάρια για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και του απαγόρευσε να συναναστρέφεται με παιδιά και νέους.

Πλέον, πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν την παραίτηση των αρμοδίων από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Χώρας.

Η καταγγελία της νεαρής αθλήτριας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Νότια Κορέα, αμαυρώνοντας τον χώρο της παγοδρομίας που έχει φέρει στη χώρα πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/01/2021