Κόσμος

Μήνυμα για αλλαγή πολιτικής απέναντι στην πανδημία από Μπάιντεν – Χάρις

22.01.2021 | 13:27

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν, καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 4.000 κάθε ημέρα. Το καλό παράδειγμα έδωσε ο διάσημος ηθοποιός Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ ο οποίος εμβολιάστηκε μπροστά στην κάμερα και κάλεσε τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο.

Ο γνωστός για το ρόλο του εξολοθρευτή, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κάνει χιούμορ την ώρα του εμβολιασμού.

Ο ηθοποιός εμβολιάστηκε στο γήπεδο των Dodgers στο Λος Άντζελες και παρότρυνε όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο με την επική ατάκα από την ταινία Εξολοθρευτής 2.

Από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος Χάρις και οι σύζυγοί τους έστειλαν ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή της πολιτικής απέναντι στην πανδημία, προσευχήθηκαν φορώντας μάσκες.

Αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων. Βασικός στόχος η διανομή περισσότερων εμβολίων και διαγνωστικών τεστ. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί πριν αρχίσει να βελτιώνεται, είπε ο Μπάιντεν, την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφονταν σχεδόν 194.000 νέα κρούσματα και πάνω από 4.300 θάνατοι.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος Φάουτσι δεν κρύβει τη χαρά του που κατάφερε να απαλλαγεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν υπόσχεται ότι τώρα όλα θα αλλάξουν.

Η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων Αμερικανών εντός των πρώτων 100 ημερών, αν και πολλοί χαρακτηρίζουν αυτό το σχέδιο ως υπερβολικά φιλόδοξο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Κόσμος