Ελλάδα

Ανακύκλωση ρούχων – 1.100 κόκκινοι κάδοι σε όλη την Ελλάδα

22.01.2021 | 13:35 Eνσωμάτωση

Σε μια προσπάθεια μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες γωνιές της χωράς, ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης ρούχων. Παλιά μπλουζάκια, παντελόνια ακόμη και παπούτσια που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, η μη κερδοσκοπική εταιρεία recycom, είτε τα ανακυκλώνει προς όφελος του περιβάλλοντος είτε τα προσφέρει δωρεάν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Αντί να πεταχτούν…μπορούν να ανακυκλωθούν! Ρούχα που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια μπορούν να τοποθετηθούν στους ειδικούς κόκκινους κάδους της RECYCOM και να επιστρέψουν με έναν σύγχρονο τρόπο για να επαναχρησιμοποιηθούν.

Κάθε Ευρωπαίος πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο τα οποία καταλήγουν στα σκουπίδια. Μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια.

Αφού συλλεχθούν από φορτηγά της εταιρείας, συνέχεια γίνεται διαλογή. Κι αυτά με τη σειρά τους ξαναπαίρνουν ζωή και μετατρέπονται σε πανιά καθαρισμού, σε φόρμες εργασίας ακόμη και σε καθίσματα αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής 1100 κόκκινοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε 52 δήμους σε όλη την Ελλάδα. Ανακαλύψτε τους κι εσείς στη γειτονιά σας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/01/2021