Κόσμος

ΗΠΑ: Η νέα προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική και η Ελλάδα

22.01.2021 | 13:35

Την νέα προσέγγιση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο παρουσίασε κατά την εξέτασή του από την επιτροπή της Γερουσίας ο υποψήφιος υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονυ Mπλίνκεν .

Ειδικότερα, την επιθυμία του να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εξέφρασε ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών Aντονι Μπλίνκεν.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υποψήφιος υπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε θετικά για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (3+1).

«Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, θα εργαστώ για να συνεχίσω την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και της Κύπρου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Bob Menendez τον επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της γερουσίας είχε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αναρτηση του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτακης είπε χαρακτηριστικά: Είχα μία ενδιαφέρουσα και παραγωγική επικοινωνία με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ. Τον συνεχάρηκα για το νέο του ρόλο ως επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και ανυπομονώ να επιδιώξουμε τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Κόσμος