Οικονομία

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών επιδομάτων, εργαζομένων, ανέργων, κληρονόμων

16.01.2021 | 07:38 Eνσωμάτωση

Όλες τις οικονομικές εξελίξεις σχολίασαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη, η δικηγόρος και εργατολόγος, Ματίνα Τριανταφύλλη και ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Εντός Ιανουαρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή το Δεκέμβριο, ενώ θα γίνουν και οι πληρωμές για τις παρατάσεις ανεργίας για όσους λήγουν 11ο και 12ο.

Επίσης εντός του μήνα, θα γίνουν οι δηλώσεις των αναστολών του Ιανουαρίου από19-31/1.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των κληρονόμων, η πληρωμή θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου για τις οριστικές αιτήσεις, ενώ για αυτές που εκκρεμούν, η πληρωμή θα γίνει στις 10 Μαρτίου. Για τους κληρονόμους με διαθήκη, η πληρωμή θα γίνει στις 12 Απριλίου.

Σχετικά με το επίδομα επιστημόνων, η πληρωμή θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Το επίδομα αφορά γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, λογιστές, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς.

Όσον αφορά το επίδομα τέκνων, οι αιτήσεις θα γίνουν το Μάρτιο με την πρώτη διμηνιαία δόση να καταβάλλεται στις 31/3.

Για το επίδομα θέρμανσης, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και αφορά αγορές που έγιναν έως 31/12. Το ποσό που θα καταβληθεί θα κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ.

Ρεκόρ αιτήσεων στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Πάνω από 637.000 ήταν οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι χθες. Γι΄ αυτό δόθηκε παράταση στις αιτήσεις μέχρι 19/1. Η ελάχιστη ενίσχυση είναι 1000 ευρώ και η πληρωμή θα γίνει την μεθεπόμενη βδομάδα. Η επιστρεπτέα προκαταβολή δε συμψηφίζεται με παλαιότερες ενισχύσεις, δεν επιστρέφεται, ενώ βασική προϋπόθεση είναι η διατήρηση των εργαζομένων έως τις 30/6.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 16/01/2021