Κόσμος

Στο έλεος του χιονιά όλη η Ευρώπη – Προβλήματα στις μετακινήσεις

16.01.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ελβετία, την ώρα που και η Ισπανία μετράει τις πληγές της από την πιο σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων δεκαετιών. Κάποιοι αψήφησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και συγκεντρώθηκαν για να παίξουν χιονοπόλεμο.

Χιονοπόλεμος χωρίς μέτρα και αποστάσεις στο Λιντς της Αγγλίας. Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν από ασθενείς με κορωνοϊό, περισσότερα από 200 άτομα -φοιτητές στην πλειοψηφία τους- αγνόησαν το lockdown για να απολαύσουν το χιόνι. Το πλήθος διαλύθηκε από την αστυνομία.

Στο έλεος του χιονιά έχει παραδοθεί μεγάλο μέρος της Αγγλίας και της Σκωτίας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνι ακόμη και στο Λονδίνο.

Η σφοδρή χιονόπτωση παρέλυσε τις μετακινήσεις. Και προκάλεσε αρκετά ατυχήματα, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Προβλήματα και καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις μετακινήσεις ασθενοφόρων αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμού. Η Ισπανία μετράει τις πληγές της από τη χειρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 50 ετών.

Το Τολέδο συνέρχεται σιγά σιγά από μία ιστορική χιονόπτωση. Πολλά ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμη. Δέντρα στο έδαφος, αυτοκίνητα αποκλεισμένα από το χιόνι.

Στα λευκά και η ελβετική πρωτεύουσα, όπου το χιόνι ξεπέρασε τα 35 εκατοστά. Το χιονισμένο τοπίο στη Ζυρίχη μπορεί να θυμίζει καρτ ποστάλ, όμως δεν έλειψαν τα προβλήματα.

Οι μετακινήσεις έγιναν μετ’εμποδίων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε κεντρικούς δρόμους για να προστατεύσει τους πεζούς από τις πτώσεις δέντρων.

Στο ζωολογικό κήπο του Τάλιν, οι τετράποδοι ένοικοι απόλαυσαν το χιόνι. Πολικές αρκούδες στο φυσικό τους τοπίο. Καμήλες που ξεδιψάνε με το χιόνι. Και ζωηροί ρινόκεροι στο πάρκο που έχει κλείσει από το τέλος Δεκεμβρίου, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.