Ελλάδα

Επίθεση στο Μετρό: Το προφίλ των δραστών – Αυστηρότερες ποινές για βιαιοπραγία σε εργαζομένους

15.01.2021 | 13:15

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια.

Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη, η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίησή τους και είναι ζήτημα ωρών η σύλληψή τους από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι δυο δράστες της επίθεσης, να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους ή να είναι ακόμη και αδέλφια.

Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ έχουν ίδιο σωματότυπο. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο μοιάζει πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης που έχει αποτυπωθεί στο βίντεο της επίθεσης, μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».

Η ηλικία τους είναι μεταξύ 17-23, ενώ μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά.

Ο σταθμάρχης ανέφερε στους αστυνομικούς που του πήραν μια αρχική κατάθεση πως «μπορώ να τους αναγνωρίσω αν τους δω».

Τέλος, φαίνεται πως είναι θέμα ωρών η δημοσίευση των φωτογραφιών των δύο δραστών.

Αυστηροποίηση των ποινών

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα, με αφορμή την επίθεση σε βάρος εργαζομένου στο Μετρό, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα, Καθηγητή κ. Λάμπρο Μαργαρίτη.

Λίγες ώρες μετά από το επίμαχο περιστατικό, που έχει ήδη προκαλέσει και την εισαγγελική παρέμβαση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής στον οποίο επισήμανε πως «όσα συνέβησαν αποτελούν εικόνες ντροπής. Οι αρμόδιοι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα για την απόδοση δικαιοσύνης».

Προέτρεψε, ωστόσο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα για περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μετρό, εισάγοντας ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Ελλάδα