Κόσμος

Κορωνοϊός: Ανησυχία του ΠΟΥ για το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού από την Βραζιλία

15.01.2021 | 13:43

Εντείνονται οι έρευνες από τους επιστήμονες του ΠΟΥ για τις μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η μετάλλαξη από την Βραζιλία η οποία ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στην ανοσολογική απόκριση, να καταστρέφει δηλαδή το μηχανισμό προστασίας του οργανισμού μας.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού και το νοτιοαφρικανικό, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα μεταδοτικά, εξαπλώνονται.

Ο αριθμός των χωρών και των εδαφών όπου έχει εντοπιστεί πλέον το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη νότια Αγγλία ανέρχεται σε 50, ενώ αυτών στις οποίες έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική σε 20, υπολογίζει ο ΠΟΥ.

Επιπλέον, ένα τρίτο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, προερχόμενο από την Αμαζονία της Βραζιλίας, την ανακάλυψη του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή η Ιαπωνία, αναλύεται και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος κάνει λόγο για ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Κόσμος