Αθλητικά

Σοφία Μπεκατώρου: «Έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης»

15.01.2021 | 13:50

Συγκλονίζει η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συνοδό αποστολής λίγο πριν τους αγώνες.

Στα 21 της χρόνια η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έζησε ό,τι χειρότερο μπορεί να βιώσει μια γυναίκα. Σημάδεψε ολόκληρη τη ζωή της. Συνοδός αποστολής, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την… πατρική φιγούρα, οδήγησε τη Σοφία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις του.

Η Σοφία προσπάθησε να τον απωθήσει. Ταυτόχρονα αισθανόταν ντροπή. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Δεν τόλμησε να μιλήσει. Ιστορία που έχει επαναληφθεί και καταγγελθεί πολλές φορές στον παγκόσμιο αθλητισμό. Και οι ένοχοι τιμωρήθηκαν.

Για να προστατεύσει τις σημερινές αθλήτριες και να συμβάλλει στην κάθαρση, αποφάσισε τώρα που αισθάνεται δυνατή να μιλήσει. Και η φωνή της είναι δυνατή, είναι αποφασιστική και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες εντός και εκτός αθλητισμού.

«Σπάσε τη σιωπή, μην ανέχεσαι, μίλησε». Η ημερίδα του υφυπουργείου αθλητισμού έδωσε βήμα στη Σοφία να μοιραστεί με όλον τον κόσμο την οδυνηρή εμπειρία που έζησε στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής της.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Αθλητικά