Ελλάδα

Ανεβάζουν το θερμόμετρο στα Ίμια οι Τούρκοι – Επικίνδυνες προκλήσεις σε βάρος ψαράδων

15.01.2021 | 17:43

Ανεβάζουν το θερμόμετρο στα Ίμια οι Τούρκοι έκαναν μια ακόμα παρενόχληση σε ελληνικό αλιευτικό.

Στο live news μίλησε ο άνθρωπος που έζησε την επικίνδυνη πρόκληση. Ο Γιάννης Κατσίνης κατέγραψε με το κινητό του την εικόνα ναυμαχίας που αποδεικνύει πως οι Τούρκοι όχι μόνο επιμένουν να γκριζάρουν τα Ίμια αλλά ρισκάρουν και το ατύχημα χωρίς να νοιάζονται για τις πιθανές συνέπειες. Στην συνέντευξη του ξεσπά:

«Εμείς είμαστε ανατολικά από τα Ίμια προς τα δικά μας νερά ψαρεύουμε, και τα Ίμια δικά μας είναι, αυτό βασικά πρέπει να μας το διευκρινίσουν οι «μεγάλοι» πάνω, είναι δικά μας; Δεν είναι; Να ξέρουμε. Αλλά από τους παππούδες μας που ξέρουμε, ξέρουμε ότι είναι δικά μας» τόνισε ο ψαράς.

Το αλιευτικό ξεκίνησε από την Κάλυμνο νωρίς για να ψαρέψει στα Ίμια γύρω στις 930 το πρωί της Πέμπτης. Σε χρόνο μηδέν οι Έλληνες ψαράδες είδαν τους Τούρκους να φτάνουν στην περιοχή και τα παρατράγουδα ξεκίνησαν.

«Πάμε εκεί πέρα κάποια αλιευτικά σκάφη, είμαστε συγκεκριμένα, κάθε μέρα πάμε, σήμερα είμασταν δύο, ήταν παλιόκαιρος, άρχισαν πάλι να κάνουν τα δικά τους, μανούβρες περνάν από την πλώρη μου, περνάν στο μισό μέτρο, η θάλασσα, τα απόνερα που σηκώνει το σκάφος, γιατί είναι ένα σκάφος 30 μέτρα» ανέφερε ο κ. Κατσίνης.

Αμέσως μόλις οι Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν τον αγώνα για το μεροκάματο οι Τούρκοι άρχισαν τους επικίνδυνους ελιγμούς. Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με τον αριθμό 101 σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό αλιευτικό ρισκάρισε τον εμβολισμό του ή την ανατροπή του ελληνικού ψαράδικου.

Ο ίδιος ο ψαράς δήλωσε στο MEGA: «Πάει με 30 μίλια, είναι και 30 μέτρα σκάφος, σηκώνει μεγάλα κύματα, πέρασε μισό μέτρο από εμένα δηλαδή αν εγώ πήγαινα μπρος εκείνη την στιγμή θα με ακουμπούσε και αν με αγγίξει ένα τέτοιο σκάφος πάει με κατέστρεψε. Και προχτές πάλι τα ίδια, προχτές ήταν τέσσερις καταδιώξεις. Είναι κάτι που είναι τρομαχτικό απλά το σκάφος είναι μεγάλο αν είναι μικρά σκάφη μπορεί να τα αναποδογυρίσει με αυτή την ταχύτητα που έρχεται πάνω του».

Το τουρκικό σκάφος που φαίνεται πως επιδιώκει να δοξαστεί μέσα από τις προκλήσεις στα μάτια των Τούρκων με τον αριθμό 101 είναι γνωστό στην περιοχή αλλά και στα τουρκικά ΜΜΕ όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες του που συχνά συνοδεύουν δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν πως δήθεν οι Τούρκοι σώζουν μετανάστες στο Αιγαίο. Στην περιοχή των Ιμίων έσπευσε και σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Όμως οι Τούρκοι ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους.

Οι ψαράδες πιστεύουν πως η λύση είναι στην ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού λιμενικού. Στην Αθήνα εξετάζονται να πάντα καθώς είναι γνωστό πως η Τουρκία επιδιώκει με κάθε τρόπο την κλιμάκωση.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/01/2021

Ελλάδα