Ελλάδα

Στις τάξεις με μπουφάν, γάντια και ισοθερμικά οι μαθητές του δημοτικού

15.01.2021 | 18:11

Με μάσκες για να γλιτώσουν από τον κορωνοϊό και με χοντρά μπουφάν, γάντια ακόμη και κουβέρτες για να γλιτώσουν από τον κρύο πηγαίνουν στο σχολείο οι μαθητές του δημοτικού.

8.30 το πρωί και εδώ στο δημοτικό Καλυβίων η θερμοκρασία αγγίζει τους 10 βαθμούς. Τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά και τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με μπουφάν και γάντια. Ο γονιός κουκουλώνει το παιδί με σκουφί και κασκόλ πριν μπει στην τάξη.

Σκουφιά που καταλήγουν σε κασκόλ, προστατευτικά αυτιών, μέχρι και ισοθερμικά επιστρατεύονται για να πάει το παιδί στο σχολείο.  Η μάσκα και το φιλί του αποχαιρετισμού δεν λείπουν.

Με ανοιχτά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες ειδικά της βόρειας Ελλάδας κατρακυλούν προς το μηδέν.

Το «ζακέτα να πάρεις» αντικαταστάθηκε από το «κουβέρτα μη ξεχάσεις», ενώ κάποιους… τους πλάκωσε το ζεστό πάπλωμα και τρέχουν να προλάβουν την πρώτη ώρα. (πλανο)

Με την κακοκαιρία Λέανδρος να επελαύνει στη Βόρεια Ελλάδα, το μεγάλο στοίχημα παραμένει οι μικροί μαθητές να γλιτώσουν από τον κορωνοϊό αλλά και από το κρυολόγημα αντίστοιχα…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/01/2021

Ελλάδα