Χωρίς κατηγορία

Ιδιαίτερα γούστα από τους βαθύπλουτους του πλανήτη

15.01.2021 | 18:28

«Ο Λεονάρντο Ντα βίντσι έγραψε όλες τις παρατηρήσεις του σε αυτά τα τετράδια και η ικανότητά του να σχεδιάζει πράγματα και να τα σκέφτεται έτσι ήταν το καλύτερο πράγμα». Αυτός ήταν μάλλον ο λόγος που έκανε τον Μπίλ Γκέιτς να αγοράσει σε δημοπρασία έναντι 31 εκατ. δολαρίων τις 72 σελίδες των ιδιόχειρων σημειώσεων του Λεονάρτνο Ντα Βίντσι.

O Tζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρα δολάρια. Η αγάπη του ιδρυτή της Amazon για το διάστημα είναι γνωστή και ονειρεύεται διαστημικά ταξίδια με την εταιρεία του Blue Origin.

«Όταν ήμουν 5 ετών και είδα τον Νίλ Αρμστρονγκ να πατά στην επιφάνεια του φεγγαριού και μου δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πάθος για την μηχανική και την επιστήμη» δήλωσε ο Μπέζος.

Θέλησε όμως να αφήσει μια κληρονομιά στον πλανήτη γη. Ένα ρολόι που προορίζεται να δουλεύει για 10.000 χρόνια το οποίο αφού κατάφερε να φτιάξει το έθαψε σε ένα βουνό στο Τέξας έτσι ώστε να το βρουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων ή εξωγήινων.

Το εγχείρημά του κόστισε 42εκατομμύρια δολάρια.

Ο Στίβεν Κοέν και ο… καρχαρίας

Ο θρύλος της Γουόλ Στριτ Στίβεν Κοέν που η περιουσία του ξεπερνά τα 14 δις δολάρια είναι γνωστός λάτρης της τέχνης και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων του κόσμου.

Ενα από τα πιο περίεργα έργα που αγόρασε το 2004 ήταν ένας καρχαρίας σε φορμαλδεϋδη μήκους 4 μέτρων έργο του Ντέμιεν Χέρστ. Το πόσα χρήματα έδωσε για τον καρχαρία παραμένει άγνωστο με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν από 8 έως και 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Έλον Μασκα και το υποβρύχιο αυτοκίνητο του Μποντ

Μπορείς να κολυμπήσεις;

Το υποβρύχιο αυτοκίνητο του Τζέιμς Μπόντ αποφάσισε να αγοράσει το 2013 ο άνθρωπος που στα 49 του χρόνια έφτασε να βρίσκεται στην 2η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ο Έλον Μάσκ μάλιστα κατέβαλε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων αγοράζοντάς το από ένα ζευγάρι που είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αντί του ποσού των 100 δολαρίων!

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/01/2021

Χωρίς κατηγορία