Ελλάδα

Αλβανοί φέρεται να δίνουν στρατιωτικά παραγγέλματα σε Έλληνες

15.01.2021 | 18:01 Eνσωμάτωση

Την κινητοποίηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες».

Στο βίντεο φαίνονται δύο νεαροί, ο ένας φορώντας στολή παραλλαγής και ο δεύτερος ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα στα αλβανικά.

Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη στα αλβανικά.

Το βίντεο είναι σε γνώση των επιτελών του ΓΕΣ οι οποίοι θα εξετάσουν την αυθεντικότητά του καθώς και το τι αναφέρεται στα αλβανικά, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες αν χρειαστεί.

Τα δύο αυτά άτομα έχουν εντοπιστεί και αναμένεται να λάβουν τις προβλεπόμενες ποινές.

Ο Ερντογάν ξαναζεί το σουλτανικό του «όνειρο»

Αφού κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνάντηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγε στα εγκαίνια μιας έκθεσης στο Ντολμαμπαχτσέ.

Εκεί έκανε μια κίνηση που έδειξε τον νεοθωμανισμό που τον διέπει: φωτογραφήθηκε ανάμεσα σε δύο πίνακες συμβολικής σημασίας.

Στο ένα πλευρό του Ερντογάν, είναι ένας πίνακας του Μωάμεθ του Πορθητή και στο άλλο πλευρό του υπάρχει πίνακας που απεκονίζει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με τον Μωάμεθ να περνά από την Κερκόπορτα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/01/2021