Κόσμος

Εξαφανίζονται δάση σε όλον τον πλανήτη

14.01.2021 | 14:06 Eνσωμάτωση

Τεράστιες δασικές εκτάσεις ανά τον κόσμο έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση.

Οι λίγες βροχές, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, έχουν οδηγήσει στη χειρότερη ξηρασία που έχει βιώσει η χώρα την τελευταία δεκαετία.

Τα προειδοποιητικά σημάδια υπήρχαν εδώ χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς στη διαχείριση του νερού, η Τουρκία δεν έχει θέσει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που την απασχολούν στις προτεραιότητές της, ενώ δεν έχει επικυρώσει ακόμη και τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Εξαφανίζονται δάση σε όλο τον πλανήτη

Τεράστιες δασικές εκτάσεις ανά τον κόσμο έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση.

Χωρίς δέντρα ο πλανήτης ξεμένει από οξυγόνο, τα ζώα από σπίτι και τροφή ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η καταστροφή των δασών αυξάνει μέχρι και τον κίνδυνο πανδημιών.

430 εκατομμύρια στρέμματα. Μία δασική έκταση όσο 3 φορές το μέγεθος της Ελλάδας χάθηκε μέσα σε 13 χρόνια. Από την Λατινική Αμερική και τον Αμαζόνιο, μέχρι την Αφρική και την Ασία, η βασική πηγή οξυγόνου της γης, έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με τη WWF, η επέκταση της γεωργικής γης και των αστικών κέντρων προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί την εξαφάνιση των δασών.

Ο αφανισμός των δασών θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ειδών άγριων ζώων που ζουν στις ζούγκλες. Επιπλέον η κατάσταση αυτή επιβαρύνει την κλιματική κρίση, καθώς τα δέντρα απορροφούν σημαντική ποσότητα των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εκλύονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ειδικοί καλούν τα κράτη να δώσουν μάχη κατά της αποψίλωσης των δασών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2021