Ελλάδα

Στον Έβρο και την Κομοτηνή ο επόμενος γεωγραφικός σταθμός ΕΡΤ και DIGEA

14.01.2021 | 13:59

Μετά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, επόμενος γεωγραφικός σταθμός της Digea για τη μετάβαση στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες είναι ο νομός Έβρου και η Κομοτηνή.

H digea προχωρά στον επόμενο γεωγραφικό σταθμό και μαζι με την ερτ μεταβαίνουν στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες στο νομό Έβρου και στη Κομοτηνή.

Η μετάβαση σ’ αυτές τις περιοχές, θα πραγματοποιηθεί, τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιανουαρίου 2021.Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα χρειαστεί να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες ενώ δεν απαιτείται η αγορά νέου εξοπλισμού.Τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 15 Ιανουαρίου 2021 είναι

Πύθιο
Κήποι
Πεντάλοφος
Διδυμότειχο
Σουφλί
Πλάκα

Η μετάβαση θα προχωρά με γοργούς ρυθμούς το 2021 και σε άλλα μέρη της Χώρας

5/2/2021 μετάβαση στην περιοχή Λάρισας, Βόλου, Σποράδων
26/2/2021 μετάβαση στην περιοχή Καβάλας, Θάσος , Ξάνθης , Σερρών , Δράμας, τμήμα ν. Ροδόπης
19/3/2021 στην περιοχή Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας , Πιερίας

Παράλληλα θα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/01/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.