Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές

14.01.2021 | 13:52 Eνσωμάτωση

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συζητήσει με την Τουρκία την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από την Πορτογαλία τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Με αφορμή σχετική ερώτηση που του τέθηκε ο Νίκος Δένδιας σχολίασε και την στάση του ΝΑΤΟ στο θέμα της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά και την απειλή πολέμου εκ μέρους της Άγκυρας.

Η Τουρκία ωστόσο συνέχισε να προκαλεί, αυτή την φορά μέσω του ηγέτη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο οποίος δήλωσε πως οι συζητήσεις για το Κυπριακό μπορούν να προχωρήσουν μόνο αν το ψευδοκράτος αναγνωριστεί ως ισότιμο κράτος με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην Αθήνα, η συμφωνία για τα Ραφάλ ήρθε σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια, κάνοντας την Τουρκία να προχωρήσει σε άσκηση αεράμυνας στη περιοχή της Σμύρνης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2021