Καιρός

Κακοκαιρία προ των πυλών – Η πρόγνωση του Γ. Καλλιάνου

13.01.2021 | 21:44 Eνσωμάτωση

Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη για το πρώτο μισό της ημέρας κυρίως στο Αιγαίο με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα της Πέμπτης ωστόσο, ένα κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια, βορειοδυτικά της χώρας θα έρθει «χτυπώντας» όλες τις περιοχές της επικράτειας.

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας. Αρχικά τη βόρεια Ελλάδα με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές θα έχουμε στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας στα πεδινά τμήματα, ενώ σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο θα έχουμε χιονοπτώσεις.

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας θα είναι τέτοια που θα χιονίζει ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα στη βόρεια Ελλάδα.

Στην περιοχή της Αττικής, την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκώνουν με αποτέλεσμα βροχές και χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα.Η θερμοκρασία από 4-11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Από -2 ως 7 βαθμούς η θερμοκρασία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2021