Ελλάδα

Άνοιξαν στα σχολεία, όμως τα παιδιά έμειναν στα σπίτια τους

13.01.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Άρχισαν τα... όργανα στα σχολεία πριν καν κλείσει 48ωρο από την επανεκκίνηση τους.

Πριν προλάβουν πάντως να χαρούν γονείς και μαθητές για την επιστροφή στα θρανία ξεκίνησε η αγωνία…

Δασκάλα στο 3ο δημοτικό της Ευκαρπίας που είχε συναντηθεί την περασμένη Παρασκευή με τους συναδέλφους της και έκανε το πρώτο μάθημα σε τμήμα της ε’ τάξης τη Δευτέρα, στο τέλος της μέρας πληροφορήθηκε πως εχει μολυνθεί από κορωνοϊό άτομο του στενού της περιβάλλοντος. Την επόμενη μέρα διαγνώστηκε θετική στον ιό και η ίδια.

Αυτοψία του MEGA

Η αυτοψία του MEGA στα σχολεία περιοχών με σκληρό lockdown συνεχίστηκε σήμερα στην Ελευσίνα.

Ανοιχτά παράθυρα για 5 λεπτά ανά 20 μαθήματος, παιδιά με μπουφάν μέσα στην τάξη και οδηγίες και εδώ στους μαθητές να φέρουν μαζί τους κουβέρτες για να αντέξουν την παγωνιά που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες μέρες.

Ο φόβος των γονιών κράτησε σήμερα πολλά παιδιά στο σπίτι, καθώς ένα ποσοστό 30% των μαθητών στο 3ο δημοτικό Ελευσίνας δεν πήγε για μάθημα.

Γυμνάσια και Λύκεια σε αναμονή

Σε γρίφο εξελίσσεται το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν άμεσα την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά τη μείωση της ύλης για τους υποψήφιους των πανεπιστημίων υπήρχε επιδίωξη να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα της γ’ λυκείου, όμως πρακτικά είναι αδύνατον αυτό όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο άνοιξαν δημοτικά και νηπιαγωγεία εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσμπονδία Ελλαδος που ετοιμάζει αύριο στο υπουργείο Παιδείας παράσταση διαμαρτυρίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2021