Ελλάδα

Σχολεία: Επιστροφή με χαμόγελα, μάσκες, κουβέρτες & προβλήματα

11.01.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Το πρώτο κρας τεστ για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για την πιθανή έλευση και τρίτου κύματος ξεκίνησε το πρωί με το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Οι μαθητές πήραν θέσεις στα θρανία μετά από 2 μήνες με αρκετά προβλήματα. Συνωστισμός παρατηρήθηκε σε λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές, «αγκάθι» και αυτή τη φορά ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα που έφτασε ακόμη και τα 25 παιδιά, ενώ με το καλημέρα σας δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στον Ασπρόπυργο.

Ο Γιώργος και η Μαρία φορώντας τις μάσκες τους ανυπομονούν να βρεθούν στο σχολείο τους μετά από δυο μήνες τηλεκπαίδευσης. Τα πράγματα είναι απλά για τα παιδιά ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Οι γονείς σε αυτή την επιστροφή στα θρανία είναι εκείνοι που πρέπει κυρίως να υπακούσουν στους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βρέθηκαν θετικοί λίγο πριν το… κουδούνι

Δεν έλειψαν φυσικά τα προβλήματα. Βρεφονηπιακός σταθμός στην Ανάβυσσο ανέστειλε τη λειτουργία του πριν καν ανοίξει, λόγω κρούσματος σε εκπαιδευτικό.

Στον Ασπρόπυργο, μια από τις «κόκκινες περιοχές» με σκληρό lockdown, μια δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην επιστέψουν στα θρανία οι μαθητές της τάξης της.

Στην ίδια περιοχή εμφανίστηκαν και γονείς αρνητές της μάσκας έξω από τα σχολεία.

«Αγκάθι» παραμένει ο αριθμός μαθητών μέσα στις τάξεις, καθώς σε μικρές αίθουσες σε αρκετά σχολεία βρίσκονται 20 – 25 μαθητές, ενώ προβληματισμό προκαλούν εικόνες με σχολικά λεωφορεία ασφυκτικά γεμάτα.

Αρκετοί γονείς της περιοχής από φόβο υπό αυτές τις συνθήκες, δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απουσίες ενώ δεν προβλέπεται και η συμμετοχή τους σε τηλεμαθήματα.

Έπεσαν σοβάδες σε νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο 6ο νηπιαγωγείο της Κέρκυρας, όπου έπεσαν σοβάδες στην τάξη δυο λεπτά αφότου είχαν βγει τα παιδιά για διάλειμμα.

Στάθηκαν πολύ τυχερά καθώς είχαν βγει έξω από την αίθουσα λίγο νωρίτερα από το καθορισμένο.

Rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον χώρο των σχολείων σε τακτική βάση ζητούν οι εκπαιδευτικοί, επισημαίνοντας πως έχει ήδη καθυστερήσει η διαδικασία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2021