Κόσμος

ΗΠΑ: Στη Bουλή το άρθρο για παραπομπή του Τραμπ – Τον αδειάζει η Μελάνια

11.01.2021 | 21:43 Eνσωμάτωση

Τρόπους για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του αναζητούν οι Δημοκρατικοί βουλευτές, καταθέτοντας τόσο αίτημα για την άμεση απομάκρυνση όσο και σχετικό νομοσχέδιο για την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Οι Δημοκρατικοί έφεραν στη Βουλή των αντιπροσώπων αίτημα που προτρέπει τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, να θέσει σε ισχύ την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί «μπλόκαραν» το συγκεκριμένο αίτημα για άμεση συζήτηση, με τους Δημοκρατικούς να τονίζουν ότι θα επανέλθουν ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Το γραφείο του Μάικ Πενς δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ενώ πηγή κοντά στον αντιπρόεδρο δήλωσε ότι ήταν αντίθετος στην ιδέα αυτή.

Έσπασε τη σιωπή της η Μελάνια Τραμπ

Εμφανίστηκε τελικά η Μελάνια Τραμπ πέντε ημέρες μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Η Πρώτη Κυρία εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά αδειάζει τον σύζυγό της, λέγοντας όλα αυτά που θα έπρεπε να είχε πει ήδη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η Μελάνια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων ΜΜΕ όταν γινόταν η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν σε φωτογράφιση, καταδίκασε την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας και ανέφερε πως λυπάται για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Επίσης, δεν έχασε την ευκαιρία προκειμένου να κάνει τα δικά της παράπονα, τονίζοντας πως όλες αυτές τις ημέρες δέχτηκε κακεντρεχή σχόλια και μπήκε στο επίκεντρο fake κουτσομπολιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2021