Κόσμος

Οργή Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τον Τραμπ

11.01.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Με το σπαθί του έκλεψε τις εντυπώσεις ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ - κι αυτό συνέβη κυριολεκτικά - καθώς ο σταρ του Χόλυγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας επιστράτευσε το σπαθί του Κόναν του βάρβαρου, του ήρωα της ταινίας που πρωταγωνιστούσε, για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του Ντόναλντ Τραμπ...

Δε θα μπορούσε να δώσει καλύτερο παράδειγμα από την θρυλική ταινία που τον έκανε διάσημο.
Ο Άρντολντ Σβαρτζενέγκερ χρησιμοποίησε το σπαθί της ταινίας Κόναν ο Βάρβαρος για να περάσει το δικό του μήνυμα για τα γεγονότα της 6 ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

«Η Αμερική θα ανακάμψει από αυτές τις σκοτεινές ημέρες και θα λάμψει ξανά. Βλέπετε αυτός το σπαθί; Είναι το σπαθί του Κόναν του Βαρβάρου. Η δημοκρατία μας είναι σαν το ατσάλι του. Όσο πιο πολύ δοκιμάζεται, τόσο ισχυροποιείται.»

Τα λόγια του διάσημου ηθοποιού και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια μέσα από το προσωπικό του βίωμα μετά τη δραματική νύχτα των Κρυστάλλων στην Αυστρία συγκινούν:

«Δεν έχω μοιραστεί τόσο δημόσια επειδή είναι μια πολύ επώδυνη ανάμνηση. Αλλά ο πατέρας μου επέστρεφε στο σπίτι μεθυσμένος μία ή δύο φορές την εβδομάδα, μας φώναζε, μας χτυπούσε και τρόμαζε την μητέρα μας. Οι άνδρες αυτοί ένιωθαν σωματικό πόνο από τα θραύσματα στα κορμιά τους και συναισθηματικό πόνο από όσα είδαν ή έκαναν.»

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο οποίος ενσαρκώνει απόλυτα το αμερικανικό όνειρο ως μετανάστης από την Αυστρία δε μάσησε τα λόγια του

«Ήταν μια νύχτα άγριας επίθεσης κατά των Εβραίων, το 1938, από τους Nαζί, που είναι το αντίστοιχο των (σημερινών) Proud Boys. Η Τετάρτη ήταν η “Ημέρα των Κρυστάλλων” εδώ στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ επιδίωξε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των δίκαιων εκλογών. Επιχείρησε ένα πραξικόπημα, παραπλανώντας με ψέματα τον κόσμο.»

Έδωσε ένα μάθημα ιστορίας και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η αμερικανική δημοκρατία θα αντιμετωπίσει και αυτήν την καταιγίδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2021