Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, καθώς η Μέση Ανατολή φλέγεται.
Οι Χούθι έχουν καταλάβει την πόλη στρατηγικής σημασίας Μόκκα και προελαύνουν στο στρατόπεδο Καλίντ Μπιν Ουαλίντ, συνεχίζοντας την πορεία τους προς τα Στενά Μπαμπ αλ Μαντέμπ.
Οι φιλοιρανοί αντάρτες, με την βοήθεια της Τεχεράνης, έχουν ήδη καταλάβει τη μια πλευρά των Στενών Μπαμπ αλ Μαντέμπ.
Απειλούν να κλείσουν την ναυτική δίοδο από την Ερυθρά Θάλασσα και την Ασία προς την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα ακόμα έμφραγμα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, την ώρα που τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν επίσης αποκλεισμένα.
Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε επίσημα ότι έκλεισε προσωρινά τον κρίσιμο αγωγό πετρελαίου Ανατολής-Δύσης, ο οποίος αποτελεί τη βασική της εναλλακτική οδό για την παράκαμψη των Στενών του Ορμούζ. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πολλαπλές επιθέσεις που δέχτηκε το δίκτυο του αγωγού στις περιοχές του Ριάντ και της Μεδίνας από τους Χούθι.
Οι φιλοιρανοί αντάρτες δείχνουν και ένα drone της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζουν πως κατέρριψαν.
Μιλώντας στο Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ συνδέει τον πόλεμο με το Ιράν και τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο ίδιος πάντως επιμένει στην υπόσχεση για 5 χιλιάδες δολάρια ανταμοιβή για κάθε Αμερικανό ενήλικα αν βγάλουν τους Ρεπουμπλικάνους νικητές στις εκλογές.