Ελλάδα

Με νέα μέτρα η επιστροφή στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς

09.01.2021 | 13:13

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για χιλιάδες παιδιά του δημοτικού, του νηπιαγωγείου και των παιδικών σταθμών τη Δευτέρα. Αυτή θα γίνει με διαφορετικές ώρες προσέλευσης των μαθητών και με rapid tests στους εκπαιδευτικούς.

Δημοτικά νηπιαγωγεία παιδικοί σταθμοί θα γεμίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και παλι χαρούμενες φωνές μετά από τη δίμηνη ερήμωση τους. Οι μικροί μαθητές σηκωνονται από τους υπολογιστές πατούν παύση στα τηλεμαθήματα και ετοιμάζονται να επιστρεψουν στα θρανία τους.

Απολυμάνσεις καθαριότητα υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικα διαλειμματα δεν αρκούν αυτή τη φορά.Στο πρόγραμμα των σχολείων μπαίνουν και νέα μέτρα.

Μεγάλη σημασία δινεται στον περιορισμό του συνωστισμού των γονέων εξω από τα σχολικά κτίρια και για το λόγο αυτό η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ανά τάξεις και τμήματα σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικές εισόδους

Τα rapid test μπαίνουν στην καθημερινότητα των ανοιχτών σχολείων. Από χθες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να καταχωρούνται τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ ήδη κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε σχολεία.

Παρά τα νέα μέτρα, δάσκαλοι και γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει λυθεί το βασικό πρόβλημα: Η έλλειψη αποστάσεων με περισσότερους από 20 μαθητές μέσα σε μικρές τάξεις.

Οι μάσκες πάντως έφθασαν στα σχολεία πριν από τους μαθητές αυτή τη φορέ σε ένα μικρο μέγεθος για όλους.

Με τηλεκπαίδευση επέστρεψαν γυμνάσια – λύκεια

Οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων σήμερα επέστρεψαν μετά την αργία των γιορτών στην τηλεκπαίδευση και η απόφαση και για τη δική τους επιστροφή στα θρανία θα ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/01/2021

Ελλάδα