Κόσμος

Ισπανία: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

09.01.2021 | 13:41 Eνσωμάτωση

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από την κακοκαιρία που προκάλεσε η καταιγίδα Φιλομένα. Στη χώρα επικρατεί χάος από τις σφοδρές χιονοθύελλες που σαρώνουν τη χώρα ενώ εκφράζονται φόβοι για επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, μια γυναίκα σκοτώθηκε αφού παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό της όταν υπερχείλισε ένας ποταμός κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Ένας άστεγος πέθανε από το κρύο στην πόλη Καλαταγιούδ, στην ανατολική Ισπανία.
Η Μαδρίτη έζησε την πιο σφοδρή χιονόπτωση εδώ και 50 χρόνια.

Το χιόνι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε όλες τις συγκοινωνίες. Το αεροδρόμιο έκλεισε και όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν. Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο καθώς έκλεισαν τουλάχιστον 400 δρόμοι, ανάμεσα τους και μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.

Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβει ο στρατός προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οχημάτων. Στις επιχειρήσεις συμμετείχε και η πυροσβεστική. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στην πόλη της Μαδρίτης αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο για να χαρούν το χιόνι με μια βόλτα, παίζοντας χιονοπόλεμο, ακόμα και σχηματίζοντας φιγούρες αγγέλου πάνω στο χιόνι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2021