Οικονομία

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων

09.01.2021 | 13:45 Eνσωμάτωση

Σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον κίνδυνο των λουκέτων, η κυβέρνηση ανοίγει την βεντάλια των μέτρων στήριξης της οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα επέκταση του προγράμματος της επιδότησης της δόσης και για επιχειρηματικά δάνεια.

Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις από το πρώτο lockdown που δεν κατάφεραν να ξανανοίξουν. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθεί ένα τσουνάμι λουκέτων, επεκτείνονται τα μέτρα.

Μεταξύ αυτών είναι η επέκταση του προγράμματος Γέφυρα αλλά και για τα επιχειρηματικά δάνεια. Το πρόγραμμα Γέφυρα αφορούσε στα στεγαστικά δάνεια. Τώρα το πρόγραμμα ισχύει και για τα επιχειρηματικά δάνεια, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Μεγαλύτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά στους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση.

Παράλληλα, έχουμε και την επιστρεπτέα προκαταβολή, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15/01, ενώ οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από 19-20/01.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο MEGA είπε ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τις επιταγές, ειδικά του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2021