Νέες εξελίξεις καταγράφονται στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, με ένα ουκρανικό drone να πλήττει παραλία στο Γκελεντζίκ της νότιας Ρωσίας, την ώρα που βρίσκονταν εκεί πολλοί λουόμενοι.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από την επίθεση σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ χαρακτήρισε την επίθεση πλήγμα εναντίον μη στρατιωτικού στόχου, ενώ ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι κοντά στην παραλία βρίσκεται κέντρο αναψυχής εργαζομένων μεγάλης ρωσικής βιομηχανίας κατασκευής πυραύλων.
Την ίδια ώρα, στη Γαλλία φέρεται να έχει διαφύγει ο Ρώσος πολιτικός Μπόρις Ναντέζντιν, ένας από τους λίγους πολιτικούς που έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Ναντέζντιν, στον οποίο δεν επετράπη να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές, εμφανίστηκε σε βίντεο στο Παρίσι, δηλώνοντας ότι είναι «ζωντανός και ελεύθερος» και ότι θα ανακοινώσει σύντομα τα επόμενα σχέδιά του.