Κόσμος

Καπιτώλιο: Άμεση αποκατάσταση της δημοκρατίας – Στο στόχαστρο ο Τραμπ

07.01.2021 | 21:09 Eνσωμάτωση

Ζήτημα γοήτρου για τον πολιτικό κόσμο της Αμερικής ήταν η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και γι’ αυτό το λόγο έγιναν ταχύτατα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ψηφοφορία στη Γερουσία, η οποία επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η εικόνα του Καπιτωλίου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ήταν ότι επρόκειτο για ένα κτίριο υπό λεηλασία και υπό κατάληψη, ενώ στα σκαλιά του – εκεί που γίνονται οι ορκωμοσίες των προέδρων των ΗΠΑ- οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έκαναν ότι ήθελαν, καθώς η αστυνομία απουσίαζε.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο ανταποκριτής του MEGA στην αμερικανική πρωτεύουσα Πέτρος Κασφίκης, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του, την ώρα που οι φωνές για την αποπομπή του αμερικανού προέδρου μέσω της 25ης τροπολογίας πληθαίνουν.

Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο να καθαιρεθεί ο Τραμπ και μετά το τέλος της θητείας του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2021