Οικονομία

Στον αέρα η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο

07.01.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Να χάσουν και την περίοδο των εκπτώσεων κινδυνεύουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς άγνωστο παραμένει αν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα με το σύστημα click away.

Η Μάρθα Τσιρίβα, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, κάνοντας τον απολογισμό των 15 ημερών, που λειτούργησε το κατάστημά της με το click away, συνειδητοποιεί πως τα έξοδά της ήταν περισσότερα από τα έσοδα, κατά 91 ευρώ.

«Μπήκα μέσα, δεν λειτούργησε το click away. Ο κόσμος ήθελε να δοκιμάσει τα ρούχα. Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, μας πάει πίσω αν μείνουν κλειστά και θα αυξηθούν τα έξοδα» σημείωσε η έμπορος μιλώντας στο MEGA.

Άγνωστο παραμένει το πότε και πώς θα ανοίξουν τα εμπορικά μαγαζιά, με τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα είναι η τελευταία ελπίδα των εμπόρων. Αν χαθεί και αυτή η περίοδος, οι περισσότεροι λένε ότι δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την ώρα, το click in shop δεν προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα αλλά σε δεύτερο χρόνο, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2021