Ελλάδα

Μάχη για τη ζωή του δίνει διασωληνωμένος ένας 47χρονος πνευμονολόγος

06.01.2021 | 21:39

Ο γιατρός ήταν επικεφαλής της μονάδας covid του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ χτυπημένη από τον ιό νοσηλεύεται η σύζυγός του, όπως και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους.

Είναι 47 ετών, πνευμονολόγος, υπεύθυνος στη μονάδα covid του νοσοκομείου της Λαμίας. Κι όμως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Ο Δημήτρης Τζίμας, προσβλήθηκε από κορωνοϊό την ώρα του καθήκοντος.

Τραγική ειρωνεία: Στο νοσοκομείο θετικοί στον ιό νοσηλεύονται η σύζυγός του και τα 4 ανήλικα παιδιά τους.

«Η σύζυγός του βρέθηκε και αυτή θετική και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μαζί της είναι και τα παιδιά του. Τέσσερα παιδιά έχει ο συνάδελφος. Τα παιδάκια βέβαια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, άριστη κατάσταση» σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου.

Ο γιατρός διαγνώστηκε θετικός στον ιό στις 27 Δεκεμβρίου. Έμεινε σε κατ’οίκον καραντίνα, τα συμπτώματα όμως εντάθηκαν και αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στη μονάδα ήπιας νοσηλείας
και λίγες ώρες μετά, διασωληνώθηκε.

«Επιβαρύνθηκε αναπνευστικά από χθες το βράδυ. Κρίθηκε σκόπιμο ότι πρέπει να διασωληνωθεί και να υποστηριχθεί μηχανικά. Αυτή τη στιγμή είναι σταθερός. Βέβαια απ’ ότι και οι συνάδελφοι της μονάδας με ενημερώσανε απαιτούνται κάποιες μέρες προκειμένου να σημειωθεί κάποια βελτίωση στην κατάσταση ενός ασθενούς» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργίου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/01/2021

Ελλάδα