Ελλάδα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα υπό τη σκιά της μετάλλαξης του κορωνοϊού

05.01.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Δύσκολους χαρακτηρίζουν τους δύο επόμενους μήνες οι λοιμωξιολόγοι καθώς ανησυχούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αυξήσουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Ελευθερία», με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών να συνεχίζονται ενώ ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας, δομές χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης.

Η κυρία Δέσποινα Χάλαρη, στα 95 της χρόνια, έκανε πρώτη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως λέει, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να δει ξανά τους δικούς της ανθρώπους που στερήθηκε από την αρχή της καραντίνας.

Οι ηλικιωμένοι ευχαριστούν τους γιατρούς και οι συγκάτοικοί τους ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Ανησυχούν οι επιστήμονες

Δύσκολους ωστόσο χαρακτηρίζουν τους δύο επόμενους μήνες οι λοιμωξιολόγοι καθώς ανησυχούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αυξήσουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ΜEGA, τόνισε πως μόνο αφού εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε τα μέτρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος επεσήμανε πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021