Ελλάδα

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Folli Follie

05.01.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie για τους δυο πρώην υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίση βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η δικογραφία διαβιβάζεται και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Τα ονόματα των τριών πολιτικών περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Τα μηνύματα έκαναν λόγο για ισχυρή στήριξη από την πλευρά της τότε κυβέρνησης.

Για τον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα θα επιληφθεί η τακτική δικαιοσύνη καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, αφού δεν είναι πλέον βουλευτής.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ελεγχθούν οι ιδρυτές της εταιρίας, και ο πρώην επικεφαλής ασφάλειας της Folli Follie.

Μετά τις αποκαλύψεις η εισαγγελία Πρωτοδικών ανέσυρε από το αρχείο τη δικογραφία που αφορούσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και διέταξε νέα έρευνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021