Ελλάδα

Τεστ και τριήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το Ντουμπάι

05.01.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Τέσσερα πρόσωπα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, βρίσκονται ανάμεσα σε όσους επέστρεψαν ήδη από το Ντουμπάι και υποβλήθηκαν υποχρεωτικά σε τεστ, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η «απόδραση», εν μέσω της καραντίνας, επωνύμων της show biz στο εμιράτο, εξακολουθεί πάντως να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ήδη εντοπιστεί από τους ελέγχους σε όσους επέστρεψαν από το εξωτικό Ντουμπάι, όπου γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά απολαμβάνοντας υπερθέαμα πυροτεχνημάτων. Καλλιτέχνες, μοντέλα και influencers- ξεφάντωσαν σε ένα μέρος, όπου τα μέτρα προστασίας για τον covid δεν είναι υποχρεωτικά κι επομένως δεν τηρήθηκαν.

Όσοι επιστρέφουν από το Ντουμπάι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μπαίνουν σε καραντίνα 3 ημερών.

Τα τεστ συνεχίζονται και σήμερα καθώς επιστρέφουν κι άλλοι εκδρομείς από το Ντουμπάι, με τις αρχές να ρίχνουν μεγάλη βαρύτητα και στην ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κι όλα αυτά κι ενώ την Πρωτοχρονιά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον περασμένο Οκτώβριο. 1856 νέα κρούσματα σε 24 ώρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021